Stagiu de pregătire francez pentru doi dintre membri noștri

       În aceste zile doi dintre jucătorii RC Gura Humorului, uvertura Alin Conache și pilierul Irinel Legean (membri AJ Rugby) se află într-un stagiu de pregătire, de circa trei săptămâni, la celebrul club francez USA Perpignan (printre altele de 6 ori campion al Franței). AJ Rugby a sprijinit demersul, facilitând deplasarea celor doi membri ai săi în Franța. Am încercat să culgem câte ceva din impresiile celor doi după prima săptămână petrecută acolo.


Alin Conache: ”Am ajuns cu bine. Domnul Marius Tincu ne-a preluat de la aeroportul din Barcelona și ne-a adus la Perpignan (n.n - circa 200 km). Băieții de aici ne-au primit ca niște colegi și ne oferă tot suportul de care avem nevoie, cu toate că noi suntem aici doar pentru a fi testați. Din cauza pandemiei nu am făcut decât două antrenamente comune. Săptămâna aceasta ne antrenăm individual, urmând un program de pregătire bazat pe alergare și forță cu propria greutate. Încerc să tratez totul cu maximă seriozitate, să îmi îmbunătățesc jocul, să fac o impresie bună și, de ce nu, să fac parte din echipă!”

 

Irinel Leagean: ”Totul s-a desfășurat bine, de la venire până acum, exceptând impedimentele create de pandemie. Au existat două testări COVID de când am venit, la fiecare au fost găsiți pozitivi, ceea ce a însemnat măsuri de izolare. Astfel, cum spunea și Alin, nu ne-am antrenat decât de două ori în formulă extinsă. Noi încercăm să executăm conștiincios programele de antrenament transmise, ne înregistrăm video și apoi transmitem staff-ului. Îmi place aici, există o diferență față de România, în sensul bun al cuvântului, al unei calități superioare a procesului de pregătire, începând de la mese bogate, de bună calitate, mergând apoi la antrenamente complexe, bine gândite. Staff-ul tehnic cuprinde antrenori/preparatori specializați pentru fiecare parte a pregătirii. Cred că experiența pe care o vom căpăta aici este benefică și ne dorim să dureze cât mai mult!”

 

 

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!