MyPlayers contribuție la titlul mondial al Springboks

Ultima Cupă Mondială, cea din 2019, a fost câștigată de Africa de Sud care, astfel, și-a trecut în palmares cea de-a treia medalie de aur din istorie, la cel mai de succes turneu al rugby-ului din lume.

 

Succesul Springboks are la bază câteva secrete foarte interesante. De exemplu, unul care ne interesează în mod deosebit este mutarea fără precedent comandată de antrenorul sud-african Rassie Erasmus. Acesta l-a cooptat în staff-ul său pe președintele Asociației Jucătorilor din Africa de Sud, MyPlayers, Eugene Henning. 

 

Rassie Erasmus a și explicat la momentul respectiv motivul, dorind să asigure, astfel, jucătorilor, confortul psihic de a ști că alături de ei este și un reprezentant al lor. Eugene Henning este fost avocat specializat pe drepturile de imagine care s-a remarcat prin abnegația cu care a apărat, din funcția pe care o ocupă, drepturile jucătorilor sud-africani.

 

Henning s-a ocupat, în staff-ul lui Erasmus, de sarcini diverse, printre care și normarea corectă, pentru fiecare jucător individual, a volumului de muncă. 

 

”Jucătorii sunt activul cel mai important și este nevoie să le știi particularitățile tuturor pentru a putea da valoare colectivului”, a spus Henning, la finele turneului mondial câștigat de Africa de Sud. Internaționalii Springboks au stat în cantonament timp de 21 de săptămâni, ceea ce reprezintă foarte mult și necesitatea unor specialiști din domenii variate, în preajma lor, este esențială.

 

Omar Hassanein, CEO la International Rugby Players, a subliniat după finala câștigată de Africa de Sud, 32-12 contra Angliei la Yokohama, importanța prezenței în lot a unui reprezentant al asociației naționale a jucătorilor de rugby. Acest fapt a reprezentat o premieră și, pe viitor, nu este exclus ca el să devină de notorietate. 

 

International Rugby Players si World Rugby sustin organizatii ale jucatorilor precum AJR sa fie implicati in proesul decizional din federatiile din fiecare tara.

Cititi aici scrisoarea prin care Omar Hassanein, CEO International Rugby Players se adreseaza lui Alin Petrache si membrilor biroului federal pentru a recunoaste AJR ca reprezentanti ai jucatorilor in rugby romanesc. Aceasta initiativa este sustinuta de World Rugby. 

 

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!