Interantional Rugby Players -actualizare trimestrială-

      După cum știți din materialele noastre anterioare, executivul ITP s-a întâlnit la Bordeaux în perioada 11-13 octombrie. Întâlnirea a coincis cu Conferința Comisiei Medicale a World Rugby, desfășurată în același loc, conferință care a inclus contribuții ale membrilor boardului IRP: Rachael Burford, Conrad Smith, Deirdre Lyons și Ben Broster și alții.

    Întâlnirea Executivului IRP a avut o agendă încărcată, membrii discutând probleme precum drepturile jucătorilor, calendarul global, gestionarea comoției, sprijinul jucătorilor, precum nevoile membrilor IRP și managementul organizatiei.

      Chiar înaintea finalei Cupei Mondiale de Rugby, World Rugby a anunțat Cupa Națiunilor, care, după aproape 4 ani de dezbateri și discuții, a fost ratificată de Consiliul World Rugby.

       Începând din 2026, competițiile de tip Elite și Challenger vor avea câte 12 echipe, meciuri de promovare/retrogradare fiind jucate din 2030. Elementele comerciale care au blocat progresul, pentru o perioadă considerabilă de timp, par a fi rezolvate, Elite Union ajungând la un acord asupra modului în care vor gestiona partea comercială e competiției, iar World Rugby a acoperit costurile Challenger-ului.

      Promovarea a două echipe în „Conferința „Rest of the World” inițiată de Elite încă nu a fost confirmată, SANZAAR încercând să deruleze un proces de intrare care evaluează performanța pe teren, precum și stabilitatea comercială și de guvernare.

        Protezele cu senzori de impact  (iMG-Instrumented mouth-guards) vor deveni obligatorii în joc începând cu 1 ianuarie 2024.Jucătorii care suferă un eveniment de miscare accelerata a capului , care îndeplinește sau depășește un prag de forță definit (55 G în jocul feminin și 65 G în jocul masculin) vor fi obligați să părăsească terenul și să fie supuși unei evaluări a  la cap, indiferent de simptomele sau semnele de comoție cerebrală.

         Unul dintre rezultatele notabile, la întâlnirea executivă generală de la Bordeaux a fost mandatul primit de la membri organizatiei de a explora potențialul utilizării drepturilor la imaginea jucătorilor, pentru a crea o situație mai echitabilă pentru jucători, în mediul modern. Acest lucru ar urma, de asemenea, să ofere o mai mare claritate în ceea ce privește proprietatea asupra drepturilor de imagine și a datelor.

         GPRF (Global Rugby Players Foundation) a fost lansată la Paris în timpul Cupei Mondiale, cu multe pregătiri efectuate înainte de lansare. Cu toate acestea, la sfârșitul lunii septembrie s-a luat decizia de a amâna lansarea până la numirea unui CEO, permițând GRPF ca, odată lansat, să aibă un impact imediat asupra jucătorilor.

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!