Gabriel Brezoianu - " Am încredere în proiectele AJR "

Fostul internațional Gabriel Brezoianu (foto), membru al AJR, a răspuns cu amabilitate întrebărilor noastre referitoare la viitorul asociației. Brezoianu a punctat: ”Cred că AJR este un proiect foarte ambițios, care se bazează pe experiența internă și internațională, rugbystică și profesională, acumulată de-a lungul vremii de oameni de calitate cum ar fi Mihai Vioreanu sau Romeo Gontineac. Ambii sunt plini de intenții bune și doresc să facă lucrurile în România precum în Occident. O asociație sindicală a jucatorilor este mai mult decât necesară, iar ei se raportează la exemple de top în domeniu, cum ar fi Provale sau asociația din Irlanda”.

 

Gabriel Brezoianu a fost la curent cu înființarea AJR încă din faza de pionierat a ideii și consideră că proiectele AJR trebuie să fie armonizate cu cele ale FRR și ale cluburilor: ”În acest proiect nu este nevoie de adversitate. AJR trebuie să coopereze cu Federația Română de Rugby și cu cluburile, chiar dacă, măcar la nivel de statut, AJR va trebui să ridice problemele jucătorilor în discuții cu aceste instituții. Am observat însă că FRR a admis public parteneriatul cu AJR ceea ce m-a bucurat foarte tare”.

 

Întrebat despre implicarea sa, Gabriel Brezoianu a afirmat: ”Acum pot spune că m-am rupt un pic de România, dar asta nu înseamnă că nu susțin rugby-ul românesc. Sunt membru AJR, plătesc taxe și cotizații și voi oferi orice fel de sprijin voi putea proiectelor AJR. Trebuie ca jucătorii tineri să fie ajutați și să știe că își pot clădi o carieră solidă grație implicării AJR”.

 

Brezoianu, care a urmat recent un curs de reconversie profesională, profeseaza acum ca si kinetoterapeut la un cabinet parizian. Despre dorințele sale, pentru viitor, Gabriel Brezoianu a spus: ”Vreau să nu mai existe probleme, cum este cea cu stadionul, iar echipa națională de rugby a României să reînnoade tradiția participărilor la Cupa Mondială, chiar din Franța, din 2023”.

 

Gabriel Brezoianu a jucat în țară la Timișoara, Poli Iași și Steaua, după care a evoluat la echipe de top din Hexagon cum ar fi Bordeaux, Dax, Racing Metro sau Tarbes. Fostul centru a îmbrăcat de 71 de ori tricoul echipei naționale a României, pentru care a înscris 142 de puncte. De două ori campion european cu Stejarii, Brezoianu a fost prezent și la trei Cupe Mondiale consecutive, în 1999, 2003 și 2007.

 

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!