Exeter a câștigat Cupa Campionilor Heineken

Într-o finală superbă și dramatică, echipa engleză Exeter a câștigat pentru prima dată în istoria sa prestigiosul trofeu Cupa Campionilor Heineken, competiție aflată la ediția cu numărul 25. 

Exeter s-a impus cu scorul de 31-27 în fața celor de la Racing Metro 92 Paris, meciul având loc la Bristol. Fiecare dintre formații a marcat câte patru eseuri, jocul fiind unul deosebit din punct de vedere tehnic și tactic. Pentru Exeter au culcat balonul în terenul de țintă Cowan-Dickie, Simmonds, Williams și Slade, în vreme ce marcatorii de încercări ai francezilor au fost Zebo, două, Imhoff și Chart.

Diferența s-a creat la tentativele de țintă. Simmonds a transformat toate eseurile și a modificat tabela dintr-o lovitură de pedeapsă, în vreme ce francezii au ratat două transformări, Russell și Machenaud neavând, împrreună, procentajul englezilor.

Exeter câștigă meritat acest trofeu care face ca supremația engleză pe Bătrânul Continent, la nivelul echipelor de club, să fie totală după ce vineri seara Bristol a câștigat Cupa Challenge în fața celor de la Toulon. 

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!