Ecouri de la Trofeul Csaba Gal

 

             Acum două luni Asociația Jucătorilor de Rugby a participat la Trofeul Csabi Gal, desfășurat la Cluj, în parcul Iuliu Hațieganu. Turneul a fost organizat de către Rugby Cluj Junior. Pe lângă clubul menționat au mai participat: CSS Viitorul Cluj,  Șoimii Câmpia Turzii,Warriors Timișoara, Șoimii Turda, CS “Florin Popovici” Baia Mare, CSM Sibiu și RC Cristian.

            Pentru AJRugby a fost o reală oportunitate de a se implica în rugby-ul juvenil din România, întrucât acest eveniment a avut un rol activ pe mai multe planuri.

 

            Reprezentanții cluburilor implicate au fost mulțumiți de participarea și rolul asociației în acest eveniment, dedicat micilor jucători de rugby. Prezența AJR-ului a fost văzută cu ochi buni de către participanți și apreciată. De asemenea, membrii AJR la rândul lor s-au declarat încântați de acest turneu.

           “Este foarte bine ca se implica, orice sprijin oferit rugby-ului românesc e binevenit, mai ales când el vine din partea fostilor rugbyști” ( Csabi Gal, președinte U Cluj) 

           Este o acțiune binevenită de care rugby-ul are nevoie. Faptul că micii sportivi au ocazia să se joace și sa asculte poveștile de succes ale unor importanți jucători de rugby, din România, ii motivează pe aceștia. Avem nevoie de  modele de urmat pentru fiecare, iar implicarea lor în turneele de minirugby aduce un mare plus de valoare și imagine” (Alin Miclăuș, antrenor Rugby Cluj Junior, organizator eveniment)

           “Scopul AJ Rugby estre ca jucătorii sau foștii jucători (români sau străini) de rugby, din România,  jucătorii  sau  foștii  jucători  români  de  rugby  din  străinătate, precum  și  antrenorii de rugby, să beneficieze de o asociație  dedicată promovării și susținerii rugby-ului. In acest context ne-am gândit să  punem umărul la sustinerea organizării  turneului de promovare a rugbyului juvenil, alăturându-ne  Rugby Club JUNIOR CLUJ. Ne-am implicat  acoperind o treime din echipamentul de joc al clubului, 80 % din costul tricourilor souvenir dăruite participanților astfel promovand și imaginea celor care au pus umărul la organizarea acestui turneu. Fondurile folosite au fost stranse prin grija donatorilor (CE ). Prin acțiunile noastre dorim sa clarificam rostul asociației pentru toți iubitorii rugbyului românesc, acela de susținător al acestui sport,, chiar dacă mai incomodăm pe cate unii.” (Bogdan Manea, membru AJR și organizator)

           “Rugbyul începe de la copiii si juniori, de acolo am început și eu și fiecare Stejar. Așadar acțiuni care aduc beneficii, cu siguranță sunt binevenite. Suportul și creșterea sănătoasă a tinerilor rugbysti este un aspect căruia noi ca asociație îi dăm mare importanță.” (Andrei Rădoi, membru AJR)

           “Pentru AJR a fost prima acțiune de genul acesta și m-am bucurat să văd atâta efervescență în jurul ei.  Ne vom strădui să fim cât mai aproape prin acțiuni de educare în ceea ce privește  pregătirea fizică/rugbystică,.” ( Romeo Gontineac, membru AJR)

 

            Adevărații câștigători ai acestui eveniment au fost toți copiii care au participat, iar principalul beneficiar a fost rugby-ul românesc, a cărui dezvoltare începe de la cei mici.

           “Rugby-ul românesc se alege cu posibili viitori stejari,  jucători în diviziile de seniori sau, de ce nu, posibili suporteri” ( Csabi Gal)

           “O speranta ca se poate un pic mai bine pentru rugby, chiar în contextul actual din România, în care statul nu da doi bani pe ORICE sport, folosind pozițiile de conducere ale sportului românesc ca moneda de schimb în bazarul politic de astăzi.

           "Rugby-ul românesc trebuie sa invete că sistemul de stat este moarte sigură, în ce privește performanța, chiar dacă acesta încă pare puternic față de domeniul privat. Este un sistem care ar putea fi grozav dacă ar fi gestionat….. cel puțin corect.” ( Bogdan Manea)

           “Este foarte important ca toți copiii să aibă cât mai multe meciuri, ei trebuie sa fie obișnuiți cu competiția ca să poate ajunge viitorii jucători ai echipelor de seniori. Rugby-ul românesc poate crește doar dacă cluburile și Federația Română de Rugby,  alături de sponsori, autoritățile locale  cât și oamenii din comunitățile reprezentate de echipe vor face front comun, pentru a susține acești copii.” ( Alin Miclăuș)

           “Cu mici practicanti, bucuroși ca fac sport, ca iau pulsul competiției și atomosferei terenului de rugby. Este nevoie de cat mai multe astfel de competiții care promovează valorile acestui sport și bineînțeles acțiuni care aduc tineri către rugby.” (Andrei Rădoi)

 

            Per total experiențele de acest tip îi ajută pe micii rugbyști să evolueze și să își facă noi prieteni. Antrenorii au, pe această cale, șansa să îmbogățească experiența în vreme ce ceilalți participanți vin să se bucure de acest sport minunat. 

 

            "Participantii raman cu amintirile si trairile de la turneu care sunt nepretuite. Aceste turnee creeaza prietenii si legaturi care aduc beneficii uriase rugby ului"

(Csaba Gal)

            "Unii sunt osteniți, în bătălia surdă pe care au purtat-o, ani la rand, în acest sistem înnrobit. Sperăm să primească o gura de aer proaspăt, să stranga randurile , și să continue realizarea visul rugbyului românesc, o echipa națională care sa ne bucure. Alții, care de abia au gustat din bucuria participării la un turneu de rugby, îl așteaptă cu nerăbdare pe următorul, unde sa împărtășească principiile acestui sport. Prin bunăvoința celor implicați am adus un zambet de fericire copiilor, aspect ce estompează orice altceva.” (Bogdan Manea)

 

             “Oricât ai încerca să îi antreneazi pe copii, emoția unui meci nu se poate simula la un antrenament. Faptul că reușim să organizăm astfel de evenimente, care atrag un număr atât de mare de copii chiar și în aceste condiții de pandemie, ne bucură și ne motiveze să continuam drumul pe care suntem. În plus, aceste festivaluri de rugby ne fac să înțelegem faptul că pentru a prospera, ca și club, ca sport, trebuie să progresăm și noi ca antrenori, arbitri și organizatori. Trebuie să ieșim din propriul confort, să ne aliniem la standardele de nivel mondial ale sportului actual, să ne promovăm astfel încât să afle toată lumea ca noi cluburile suntem imaginea comunității din care facem parte. Doar împreună cu comunitatea locală și mediul de afaceri din zonă putem să ne îndeplinim obiectivul, acela de a forma viitorii oameni de care societatea are nevoie, iar pentru asta avem nevoie de o imagine impecabilă.” (Alin Miclăuș)

 

             “Cu siguranța fiecare echipă se antrenează pentru un scop, iar scopul sunt meciurile. Indiferent de vârstă tinerii, antrenorii, arbitrii au nevoie de competiție pentru a rămâne conectați și motivați. Experiența acestor competiții cu siguranța îi va motiva pe toți cei implicați să continue și mai motivati acest fenomen.  (Andrei Rădoi)

ALEXANDRU-IOAN POPA

IMAGE SOURCE: BRĂDEANU

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!