Continuă dezbaterile pe marginea Regulamentului 9

După ce, la consfătuirea din 24 noiembrie anul trecut, cu Comitetul Consultativ al Ligilor Profesioniste, World Rugby a purces la inițierea unui proces de revizuire a Regulamentului 9.

În principal, Ligile profesioniste doresc clarifcarea procedurilor de eliberare a jucătorilor de la cluburile profesioniste către acțiunile reprezentativelor naționale. Trebuiesc foarte bine stabilite chestiuni legate de:

- procedura de notificare a selecției:

- perioada de eliberare a jucătorilor către acțiunile echipelor lor naționale;

- asigurarea jucătorilor pe perioada în care ei sunt la echipa națională.

 

De asemenea,  un aspect important al discuțiilor este legat de procesul de compensare al cluburilor pentru zilele în care jucătorii profesioniști, plătiți de ele, sunt la dispoziția reprezentativelor lor naționale. Pe lângă restul obiectivelor legitime urmărite de acest regualement, în lipsa unor compensații pentru cluburi, acestea ar trebui să facă față singure remunerației jucătorilor, pe perioada în care aceștianu ar fi la dispoziția lor. Acest fapt ar putea duce la greutăți în procesul de dezvoltare al cluburilor profesioniste.

Propunerile privind compensarea merg de la sume fixe de 1 000 de euro/zi pentru jucători profesionști care evoluează pentru cluburi care joacă într-o competiție din prima divizie în cadrul Tier 1 și Japonia: Premiership, URC, TOP 14, SuperRugby, Japan Top League, la 500 de euro/zi pentru jucători care evoluează în alte competiții. Evident, acestea sunt doar propuneri și ele pot fi revizuite pe baza unor argumente obiective.

Având în vedere complexitatea prevederilor Regulamentului 9, World Rugby ia în calcul formarea unui organism arbitral care să rezolve diferendele legate de aplicarea acestui regulament.

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!