Romeo Gontineac: Chiar inițiativa înființării AJR e o reușită!

Continuăm azi seria interviurilor din trei întrebări, ”luându-l la țintă” pe celălalt membru fondator al AJ Rugby, și anume pe Romeo Gontineac, fost internațional  (76 selecții, 68 de puncte), fost căpitan și antrenor al stejarilor. Astăzi, Romeo este antrenor la Aurillac, în a doua divizie franceză, Rugby Pro D2. Deci:

 

1) Care sunt reușitele AJR în acești primi trei ani de activitate?

 

Eu aș începe chiar cu reușita inițiativei de a înființa o astfel de asociație. Apoi, evident, acceptarea și recunoașterea ei de către IRP. Această recunoaștere nu a venit pur și simplu. Am fost alături de jucători (chiar și din SuperLiga) aflați în momente delicate ale carierei. Din motive de discreție, nu am putut mereu să vorbim despre asta și să ”ne lăudăm” cu suportul acrodat!


2) Nereușite???

 

Am dori mai multă deschidere de la FRR. Împreună am fi mult mai eficienți în ceea ce privește grija față de actorii principali ai acestui sport! Nu cred că am fost destul de convingători în ceea ce privește cluburile. Mă refer la a le arăta că nu suntem un oponent și că aderarea jucătorilor lor la asociație este un factor pozitiv chiar și pentru club! Nu în ultimul rând, mi-aș dori o eficiență mai bună a unor programe inițiate de noi. Nu, nu sunt critic pentru că îmi dau seama că în AJR nu suntem, deocamdată, decât o mână de voluntari și, având în vedere acest aspect, lucrurile nu stau rău!

 

3) Viitorul?

 

Sunt un optimist. Cred că vom avea succes, vom avea mai muți membri și vom fi o voce auzită în lumea rugbyului românesc. Avem și o motivație în plus, mă refer la faptul că nu-i putem dezamăgi pe cei de la IRP.

 

Mulțumim, Romeo!

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!