Mihai Vioreanu, fost internațional, fondator AJR: Dacă jucătorii înțeleg menirea AJR și vin lângă ea, vocea acesteia va fi puternică!

           Asociația Jucătorilor de Rugby din Romania intră, iată, în al patrulea an de activitate. Cu reușite și mai puțin reușite. E o perioadă destul de mare ca să putem discuta despre atât despre ce a fost, cât și despre ce va fi, cu membrii ei fondatori și cu managementul executiv. Le vom pune trei întrebări pentru a afla unde se află și încotro se îndreaptă AJR.

            Începem azi cu Mihai Vioreanu, fost internațional, unul din membrii fondatori al asociației.

                1. Care sunt reușitele AJR în acești primi trei ani de activitate ?

          Ținând cont de recunoașterea de către World Rugby a rolului esențial al jucătorilor, actori prinicpali în fenomenul rugbystic, precum și recunoașterea International Rugby Players ca fiind vocea jucătorilor de rugby din întreaga lume, faptul că AJ Rugby există, este funcțională și afiliată IRP (al 13 membru), este cea mai de seamă realizare a asociației noastre!
          De altfel, participarea AJ Rugby la întâlnirea anuală 2022 a IRP, din Dubai, a însemnat reprezentarea jucătorilor de rugby din Romania la cel mai înalt nivel, ”la masa bună” a rugby-ului internațional! Iată, începem anul 2023 cu o ședință la care participă oameni importanți din structura IRP.
Apoi, faptul că asociația este cunoscută la nivelul mai tuturor structurilor rugbystice din Romania (profesioniști, amatori, juniori, fete) și că toți aceștia știu că găsesc suport la noi, este o altă realizare a noastră.


                 2. Care sunt nereușitele ?

           Din păcate, trebuie să o spun, relația de colaborare cu Federația Română de Rugby, ca organizație responsabilă de soarta rugby-ului românesc, este minima. 

           Rolul AJ Rugby, ca reprezentant al actorilor principali ai acestui sport, nu este inteles suficient de clar. Ca atare aportul nostru în construirea succesului acestui sport, ca fenomen, pe plan național sau internațional, pe teren sau în afara acestuia, nu este pe măsura așteptărilor.

          Noi, doi dintre fondatorii AJR (n.n. Mihai Vioreanu și Romeo Gontineac), trăim în țări cu rugby avansat și știm că odată ce jucătorii înțeleg suportul pe care îl pot primi de la asociație, în momente delicate ale carierei și după, vor deveni cu mult mai deschiși către această colaborare. Cu siguranță putem face mai mult pentru a ne face înțeleși!

 

3. Cum vedeti viitorul ?


            Chiar dacă intrăm în al patrulea an de activitate, suntem o asociație încă tânără și destul de fragilă. Orice am face noi, succesul nostru depinde de un singur lucru: membrii noștri. Nu vom exista fără jucători care să fie membrii AJR și să-și exprime punctul lor de vedere asupra fenomenului în care sunt implicați! Deci, viitorul are doar două variante. Dacă jucătorii înțeleg menirea AJR și vin lângă ea, vocea acesteia va fi puternică! Dacă nu, vom avea o asociație firavă, cu o voce firavă!

 

 

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!