JUCĂTORI: "PARTENERIATUL REAL ASOCIAȚII JUCĂTORI-FEDERAȚII ESTE SINGURA CALE DE URMAT"

Asociațiile jucătorilor implicați în United Rugby Championship (URC) și-au exprimat solidaritatea cu Welsh Rugby Players Association (WRPA).

Având în vedere că jucătorii din Țara Galilor sunt implicați, în prezent, într-o dispută cu federația lor, asociațiile de jucători s-au întâlnit pentru a discuta situația și pentru a-și angaja sprijinul față de directorul executiv al WRPA, Gareth Lewis, și jucătorii galezi.

"Succesul rugby-ului galez este esențial pentru evoluția globală a jocului de rugby, dar în special pentru cele 6 națiuni și competițiile URC", a spus șeful Rugby Players Irleand Simon Keogh. "Sperăm că, în acest caz, poate fi găsită o rezoluție utilă."

"Gareth și echipa sa de la WRPA încearcă să găsească o cale de soluționare a acestei provocări și le dorim tot ce este mai bun. Am constatat, prin experiența noastră, că parteneriatele colective, între o federație și actorii săi, este esențială pentru asigurarea succesului", a adăugat el.

Conrad Smith, International Rugby Players Head of Player Welfare and High-Performance, a declarat: "Este un moment dificil pentru băieții din Țara Galilor iae noi susținem pe Gareth și pe jucători."

Dublă campionaă mondială, All Blacks a subliniat experiența sa în relația cu New Zealand Rugby Players Association și modul în care acordurile lor colective cu New Zealand Rugby au ajutat la obținerea de rezultate.

"Pe lângă siguranța jocului și gestionarea accidentărilor, o mare parte din bunăstarea jucătorilor constă în a ne asigura că ei sunt fericiți și în afara terenului. Este foarte important ca jucătorii să nu-și facă griji cu privire la plata facturilor, să aibă posibilitatea de a obține o ipotecă și să poată atenua preocupările cu privire la viitor, astfel încât să se poată concentra asupra prezentului. Este vital ca federațiile să înțeleagă acest lucru. Contractele colective de muncă, negociate o dată la câțiva ani, sunt cheia."

Eugene Henning din Africa de Sud, CEO al organizației jucătorilor sud-africani, My Players, a fost inclus în Springboks în timpul campaniei triumfătoare, încheiată cu câștgarea Cupei Mondiale de Rugby din 2019.

"Parteneriatele se referă la colaborarea ambelor părți pentru a atinge un obiectiv dorit. Nu sunt întotdeauna ușoare și nici nu ar trebui să fie, dar odată ce această înțelegere colectivă există, șansele de succes cresc."

"Eliminarea grijilor din afara terenului pentru jucători înseamnă o șansă mai bună de progres pe teren", a adăugat Henning.

 

 

SURSA: Players: “Real partnership with unions is the only way forward” - Rugby Players Ireland

DEVINO MEMBRU!

Daca esti jucator activ, fost jucator sau simplu suporter te asteptam alaturi de noi!